Novinky

Najmladší Havrani bojovali na Havran Cupe 2017

Ako jediné mužstvo na turnaji dokázali poraziť celkových víťazov z tímu HC Oceláři Třinec.

Uplynulú nedeľu sa na Zimnom štadióne Easton aréna v Piešťanoch uskutočnil hokejový turnaj našich najmladších hokejistov. Išlo o hokejistov vo veku do 7 rokov. Turnaj bol obsadený veľmi kvalitnými mužstvami z ôsmich miest Česka a Slovenska, čo sľubovalo výbornú možnosť porovnať si sily mladých Havranov s tými najlepšími.  

Hralo sa systémom na dve skupiny po štyri tímy, kde sa stretli každé mužstvo s každým.. Piešťany vytvorili svoje "A" a "B" mužstvo a tak mali zastúpenie v oboch  skupinách. 

Havrani sa zachovali ako naozaj skutočne najlepší možný hostitelia turnaja. Po často veľmi vyrovnaných súbojoch, kde rozhodovali iba malé chybičky, či jednogólový rozdiel sa umiestnili na 4. mieste vo svojich tabuľkách.

"A" výberu  Havranov sa v základnej časti podaril výnikajúci výsledok, keď porazili ako jediné mužstvo na turnaji, neskorších víťazov celého turnaja HC Oceláři Třinec 9:8. Tento výsledok signalizuje veľkú nádej v budúcnosť mladých talentov z Piešťan. V ďalších dvoch dueloch s HC Slovan Bratislava 2:4 a s HC Uherské Hradište 6:9 sa štastena priklonila na stranu súperov. Hlavne tá, mala najväčší podiel na tom, kde sa "A" mužstvo ocitlo v celkovom umiestnení v tabuľke.

"B" výber Havranov nezačal turnaj najlepšie prehrou s mužstvom HOBA Bratislava. Ale už druhý zápas ukázal silu a konkurenčnú schopnosť aj "B" výberu, kde počas celého zápasu viedlo a iba nešťastná náhoda nedovolila doviesť zápas do víťazného konca a prehrala gólom z poslednej minúty 9:10. Prehra v treťom zápase s mužstvo z Brumova-Bylnice, ktorý celkovo obsadili 2. miesto, iba ukázala, v ktorých oblastiach sa naši hokejisti ešte musia zlepšovať a tvrdšie na sebe pracovať.   

Umiestnenia našich výberov zabezpečilo vzájomný súboj o celkové 7. miesto, kde napokon úspešnejší boli hráči z "B" výberu

Výbornú atmosféru kvalitne zorganizovaného turnaja potvrdili všetky zúčastnené tímy, ktoré sme v našom kúpeľnom meste veľmi radi privítali a tak zahájili každoročnú tradíciu vianočného Piešťanského Havran Cupu.

Na konci turnaja dostali všetky budúce nádejné hokejové hviezdy medaily a malú vianočnú pozornosť za výborné športové výkony, pamätné poháre pre každé zúčastnené mužstvo a tí najlepší hráči z tímov dostali veľmi pekný darček v podobe slovenského reprezentačného dresu hráča Patrika Lušnáka - odchovanca piešťanského hokeja.

Všetkým zúčastneným tímom patrí veľká vďaka za vytvorenie krásnej hokejovej predvianočnej atmosféry a tešíme sa na ďalšie vzájomné súboje či už v našej, alebo v ich hokejových arénach.

GALÉRIA