Novinky

Memoriál Michala Augustína 2018

Uplynulý víkend bol zimný štadión dejiskom tradičného Memoriálu M.Augustína.

HK Havrani Piešťany v sobotu 25.8.2018 usporiadali už 16. ročník medzinárodného hokejového Memoriálu Michala Augustína za účastí aj jedného družstva zo susednej Moravy. Turnaj slávnostne zahájila Miškova mamička pani Janka Augustínová.

 

1. HK Havrani Piešťany - HK Ružinov 99 0:4 (0:0,0:2,0:2)

2. MHC N. Zámky - Hokej Uherský Ostroh 0:3 (0:1,0:0,0:2)

3. HK Havrani - MHC N.Zámky 5:4 (3:0,2:1,0:3)

4. Hokej Uherský Ostroh - HK Ružinov 99 5:4sn (1:0,2:3,1:1 - 2:1)

5. Hokej Uherský Ostroh - HK Havrani Piešťany 7:4 (3:1,3:3,1:0)

6. HK Ružinov 99 - MHC N.Zámky 4:0 (2:0,2:0,0:0)

 

Súpiska HK Havrani: 
Čagan Tomáš, Baracka Dávid, Rišianová Andrea - Macháč Šimon, Kleinová Klaudia, Konečný Michal, Mikóczi Alan, Liška Miroslav, Kopún Jakub, Valo Jakub, Ščepko Patrik, Chmelo Alexnder, Mačica Tomáš, Kalnický Adam, Blišťan Dominik, Rychtárik Matej, Rychtárik Adam, Gono Max, Juraj Martin, Vrábel Tomáš, Ďuriš Martin

 

Konečná tabuľka:

1. Hokej Uherský Ostroh

2. HK Ružinov 99

3. HK Havrani Piešťany

4. MHC N. Zámky

 

 

Najlepší brankár: Nikolayevski Kiril - HK Ružinov 99

Najlepší obránca: Kalnický Adam - HK Havrani

Najlepší útočník: Hendrych Filip - Hokej U. Ostroh

Najužitočnejší hráč: Zalubil Jakub - Hokej U. Ostroh

 

Tréner Radoslav Kolník:

"Chlapci na turnaji ukázali aj pekné hokejové momenty,avšak viac bolo tých slabších a preto sa na tréningoch budeme snažiť tieto veci postupne odstraňovať, aby sa nevyskytovali v lige.Sme ročníkovo pomerne mladé mužstvo a tak si chalani musia na dorastenecký hokej čo najskôr zvyknúť.Ďakujem všetkým organizátorom ako aj vedeniu HK HAVRANI,ktorí sa podieľali na tejto akcii!"

 

Kto bol Michal Augustín? 

Miško bol odchovancom piešťanského hokeja a bol vodcovskou osobnosťou, pozitívne pôsobil na kolektív svojou rozvahou a nenúteným humorom. Svojim vystupovaním si v sezóne 1999/2000 vyslúžil kapitánske céčko. Jeho výkony stúpali a v tej sezóne vsietil 17 gólov a pridal 11 asistencií. 

Začali sa prázdniny pred posledným ročníkom na základnej škole. 2. júla 2000 ráno za krásneho slnečného počasia sa vybral s rodičmi na aute užiť si prázdninový deň na kúpalisku. Nezodpovedný vodič však spôsobil rodinnú tragédiu a ukončil jeho hokejový rozlet. Po náraze do ich automobilu Miško s oteckom tento stret neprežili. Šťastie stálo len pri mamičke, ktorá po vyliečení a čiastočnom prekonaní smútku, s návrhom usporiadať tento memoriál súhlasila.