Novinky

Nový kondičný tréner

Predstavujeme vám Michala Sluku najnovšiu posilu trénerského teamu HK Havrani na pozícii kondičného trénera.

Momentálne študuje externe Fakultu Telovýchovy a Športu UK v Bratislave odbor kondičný trener. Trénerstvu sa aktívne venuje už viac ako 5 rokov aj keď začiatky boli veľmi ťažké. Má rád svoju prácu a stále sa chce učiť nové veci, ktoré ho  posunú vpred.

 

Obľúbený šport?

  • jednoznačne hokej je u mňa číslo 1.

 

Obľúbený športovec?

  • Pre mňa osobne je IKONA určite Peťo Sagan. Nielen tým aké dosahuje výsledky, ale určite ma najviac zaujala jeho pracovná morálka a “mental game”.

 

Športová minulosť?

  • Hokej 16 rokov, CrossFitu som sa tiež venoval dosť intenzívne, asi 4 roky. 

 

Najväčší športový úspech?

  • Ma ešte len čaká haha...preto sa teším na prácu s mládežou.

 

Obľúbený cvik?

  • fuuuu ťažká otázka, ale asi dvoj švihy na švihadle (double unders; z angličtiny).

 

Aké sú tvoje ciele pri práci s mládežou HK Havrani?

  • Určite sa vyhnúť rannej špecializácii u  tých najmenších, lebo pravé tato chyba často krát vedie ku KRATKOVEKOSTI mladého športovca. Chcel by som ich naučiť nech majú všeobecný pohybový základ. Nové pohybové vzory, ktoré budú predo všetkých zvládať technicky a potom sa budeme od nich môcť odrážať. Ďalej určite chcem chlapcov naučiť, aby vedeli ako sa správne pripraviť na športový výkon, (individuálne sa rozcvičiť, zmobilizovať)a brali to neskôr automaticky ako mi budú rásť pred očami. Teším sa však ako to bude naozaj v praxi.

 

Tešíme sa s Michalovej prítomnosti v našom klube. Angažovanie kondičného trénera potvrdzuje záujem klubu vychovávať športovcov po komplexnej stránke. Veríme, že návyky ktoré naši zverenci získajú na špecializovaných tréningoch prispejú k ich zdravému vývoju a dlhej športovej kariére bez zranení.